Ervaring AB Consultancy en Juridisch Advies

Auke Braxhoven is in 2002 afgestudeerd in de richting Staats- en bestuursrecht (Universiteit Utrecht). Hij is vervolgens gaan werken voor een klein adviesbureau in Amersfoort. In deze periode heeft hij diverse detacheringswerkzaamheden uitgevoerd bij gemeenten. Hij is secretaris van de bezwarencommissie geweest en heeft gewerkt voor een afdeling Bouwen en Wonen.

In 2003 heeft Auke Braxhoven de overstap gemaakt naar de advocatuur. Bij de sectie Vastgoed en Overheid van Van Benthem & Keulen in Utrecht heeft hij de opgedane kennis op het gebied van ruimtelijk bestuursrecht en milieurecht verder verdiept. Daarnaast heeft hij zaken behandeld op het gebied van het civiele vastgoedrecht en het huurrecht (woonruimte, bedrijfsruimte en overige bedrijfsruimte).

In 2008 is Auke Braxhoven als Legal consultant gaan werken voor ARCADIS. Naast projecten op het gebied van omgevingsrecht heeft hij als contractmanager gewerkt in een groot infrastructureel project.

Auke Braxhoven is in 2009 begonnen als zelfstandig jurist onder de vlag AB Consultancy en Juridisch Advies. In 2010, 2011 en 2012 heeft hij diverse opdrachten uitgevoerd voor zowel provinciale overheden (Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht) als voor (middelgrote) gemeentelijke overheden.